Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact) + külső hőmérő (contact)

Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact) + külső hőmérő (contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact) + külső hőmérő (contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact) + külső hőmérő (contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact) + külső hőmérő (contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact) + külső hőmérő (contact)
29 990 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Rövid termékleírás

Az infravörös hőmérővel nehezen elérhető helyeken és mozgó tárgyakon mérhető a hőmérséklet, illetve olyan esetekben, amikor a mért tárgy károsodhat az érintés útján történő hőmérsékletmérés során, továbbá érintés nélkül lehet testhőmérsékletet ellenőrizni. A hőmérő a spektrum infravörös tartományában érzékeli a hősugárzást, és hőmérsékleti értékké alakítja.

Célzó lézerrel van ellátva, amely segíti a pontos célzást a mért pontra. Figyelem! Emberen történő hőmérséklet méréskor tilos a célzó lézert használni, mert a sugárzás szembe jutva károsíthatja azt! Ilyenkor javasolt a mérést 30-50 cm távolságból elvégezni. Soha ne nézzen közvetlenül a lézerbe, mert az sérülést okozhat a szemének!

A használati útmutatóban leírt hőmérséklet eltérést emberen történő mérésnél figyelembe kell venni!

A mellékelt külső szenzor érintéses hőmérséklet ellenőrzést tesz lehetővé, ill alkalmas folyadék hőmérsékletének mérésére.

 

Fontos információ! A koronavírus fertőzés veszély miatt erre a termékre az elállási jog gyakorlására Magyarország Kormánya által elrendelt különleges állapot megszűnéséig nincs mód! Kérjük ezt vegye figyelembe és felelős döntést követően rendeljen!

Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

mérési távolság

0,3 – 1,5 m

mérési funkciók

hőmérséklet, -50 -400 °C  

mértékegységek

°C/°F

háttérvilágítású kijelző

igen

automatikus kikapcsolás

20 másodperc után

mérési pontosság

+/- 1,5 %

érzékenység

0,1 °C

méretek

40 × 100 × 160 mm

táplálás

2 × 1,5 V AA elem

értékesítési csomagolás

1 db, bliszter

 

Az elemek behelyezése

Nyissa ki a hőmérő fogantyú elülső részén lévő elemtartó rekeszt. Tegye be a 2 db 1,5 V-os AAA méretű elemet. Az elemek behelyezésekor ügyeljen a megfelelő polaritására (+ és - ). Csukja vissza az elemtartó rekesz fedelét. Mindig kizárólag alkáli elemeket használjon. Ne használjon újratölthető elemeket.

A hőmérő bekapcsolása és mérés

Röviden húzza meg a fogantyú elülső részén lévő kioldó gombot. Az eszköz 2 hangjelzés kíséretében bekapcsol. A pontosabb fókuszálás érdekében nyomja meg a lézermutató gombot (bal oldali szürke gomb) aktiválásához. A kijelzőn megjelenik a ikon. Húzza meg a hőmérő kioldógombját, tartsa behúzva legalább 1 másodpercig, és fókuszálja a lézersugarat a mérni kívánt tárgy felületére, ideális esetben 90°-os szögben. A kijelzőn megjelenik a mért hőmérséklet. Ha folyamatosan szeretne mérni, a kioldógombot továbbra is tartsa behúzva, és fókuszálja a lézert egy másik tárgyra. Megjegyzés: A mért hőmérséklet a mérési terület átlagos hőmérséklete. A pontos eredmény érdekében a mért tárgynak nagyobbnak kell lennie a mért területnél. Amikor hideg környezetből meleg környezetbe lép, ne kezdje azonnal használni a hőmérőt. A lecsapódott víz tönkreteheti az eszközt. Hasonlóan a lencse bepárásodása mérési hibákat eredményezhet. A használat előtt várja meg, amíg az eszköz alkalmazkodik a környezeti hőmérséklethez.

D/S (távolság és mérési terület aránya)

12:1 Ez a paraméter határozza meg a hőmérő által mért terület méretét. Az alapszabály, hogy minél közelebb van a mért tárgy, annál nagyobb a hőmérő pontossága. Ha a hőmérő a céltárgytól 12 cm-re van, 10 mm-es átmérőjű területről olvassa le a hőmérsékletet, ha 30 cm-re, akkor 38 mm-esről, ha 90 cm-re , akkor 75 mm-esről.

A kijelző világítása

Ha a mérés során aktiválni szeretné a kijelző világítását, nyomja meg a jobboldali szürke lámpa jelzésű gombot. A kijelző világítása 10 másodperc után automatikusan kialszik. Az ismételt aktiválásához nyomja meg ismét a gombot.

A hőmérséklet mértékegységének váltása °C/°F

A mérés közben nyomja meg a piros gombot a °C és a °F közötti váltáshoz. Magyarországon °C-ban mért érték hasonlítható össze a kívánt értékkel.

Hőmérséklet mérése emberi testen

Érintés nélküli testhőmérséklet mérést tesz lehetővé. A mérés - tekintetbe véve a maximális 1,5 °C mérési eltérést – tájékoztató jellegű, csak előzetes kontrollra szolgál. Célszerű a mérést korábban ruhával nem borított testfelületen, pl. homlok elvégezni, kb. 30 cm távolságból. Gyakorlati tapasztalat, hogy kb. 35,5 – 36 °C kijelzett értéknél van a láz 37 °C-os határa.

Minőségi megfelelőség

EN61326-1 Electrical equipment for measurement, control and laboratory use. EMC requirements. Part 1: General requirements (IEC 61326-1:2012)

EN60825-1 Safety of laser products. Part 1: Equipment classification and requirements (IEC 60825-1:2014)

Az eszköz nem rendelkezik OMH minősítéssel!