Larchel® viziterápiás eszköz úszáshoz

Larchel® viziterápiás eszköz úszáshoz
Larchel® viziterápiás eszköz úszáshoz
225 720 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A Larchel® viziterápiás eszköz (Art-Nr. 79160) egy bevált termék, amely lehetővé teszi a laryngtomizált (gégeeltávolított) páciens számára a mozgásterápiát a vízben és a terápiás úszást is.

A Larchel® a következő területeken használható: víz alatti masszázs, edzésterápia a vízben, zuhanyozás, teljes kádfürdő és úszás.

A Larchel® egy rugalmas bordás csőből áll, amely az egyik végén szilárdan csatlakozik egy speciális mandzsettás trachea kanülhöz. A másik végén egy szájba vehető csutora van, melyre rá kell harapni, a külső felét pedig az ajkak lezárják. Az orrba beszívott levegő, bejut a garatba, majd áthalad a szájüregen és a rugalmas csőbe jut, onnan a trachea kanülbe és tracheostomán keresztül a légcsőbe.

A mandzsettás trachea kanülnek meg kell akadályoznia a víz bejutását a tracheostomába és a légutakba. A mandzsetta felfújásával a tracheostomán belüli kanül a légcső falához zárható. A felfújáshoz való fecskendőt a Larchel® készlet tartalmazza. A kanül behelyezése után a nyak köré egy kanül tartó pánt kerül felhelyezésre. Ez tartja stabilan a mandzsettás trachea kanült tracheostómiában. A Larchel® különböző méretekben kapható (ti. kanül átmérő). Annak érdekében, hogy a rendszer jól záródjon, pontosan ki kell választani a kanül átmérőjét. A felhasználó alapos orvosi vizsgálatát javasolt a használat előtt, kizárandó az eszköz használatát akadályozó tényezőket. Instabil tracheostoma és problémás kanülcsere esetén nem ajánlott a Larchel® használata.

 

A Larchel® viziterápiás eszköz kiegészítő tartozékaként külön kapható egy snorkel (légző pipa, Art-Nr. 79161). Ez különösen alkalmas az orr-légzéssel kapcsolatos problémák esetén. Akkor ajánlatos használni, akiknek az orron keresztüli légvétel nehézséget okoz. Azoknál a felhasználóknál, akiknél nem vagy nem kielégítően működik az orron keresztüli légvétel, a szájon át használt eszközön keresztül nem fog elég levegő jutni a tüdejükbe. Ebben az esetben szükséges a „légző pipa” használata.

Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

A termék gyógyászati segédeszköz, a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Adatok
Tömeg
1,8 kg/db