Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact)

Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact)
Érintés nélküli infravörös hőmérő (non contact)
27 990 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Rövid termékleírás

Az infravörös hőmérővel nehezen elérhető helyeken és mozgó tárgyakon mérhető a hőmérséklet, illetve olyan esetekben, amikor a mért tárgy károsodhat az érintés útján történő hőmérsékletmérés során, továbbá érintés nélkül lehet testhőmérsékletet ellenőrizni. A hőmérő a spektrum infravörös tartományában érzékeli a hősugárzást, és hőmérsékleti értékké alakítja.

Célzó lézerrel van ellátva, amely segíti a pontos célzást a mért pontra. Figyelem! Emberen történő hőmérséklet méréskor tilos a célzó lézert használni, mert a sugárzás szembe jutva károsíthatja azt! Ilyenkor javasolt a mérést 30-50 cm távolságból elvégezni. Soha ne nézzen közvetlenül a lézerbe, mert az sérülést okozhat a szemének!

 

Fontos információ! A koronavírus fertőzés veszély miatt erre a termékre az elállási jog gyakorlására Magyarország Kormánya által elrendelt különleges állapot megszűnéséig nincs mód! Kérjük ezt vegye figyelembe és felelős döntést követően rendeljen!

Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

mérési távolság

0,3 – 1,5 m

mérési funkciók

hőmérséklet, -50 -400 °C  

mértékegységek

°C/°F

háttérvilágítású kijelző

igen

automatikus kikapcsolás

20 másodperc után

mérési pontosság

+/- 1,5 %

érzékenység

0,1 °C

méretek

40 × 100 × 160 mm

táplálás

2 × 1,5 V AA elem

értékesítési csomagolás

1 db, bliszter

 

Az elemek behelyezése

Nyissa ki a hőmérő fogantyú elülső részén lévő elemtartó rekeszt. Tegye be a 2 db 1,5 V-os AAA méretű elemet. Az elemek behelyezésekor ügyeljen a megfelelő polaritására (+ és - ). Csukja vissza az elemtartó rekesz fedelét. Mindig kizárólag alkáli elemeket használjon. Ne használjon újratölthető elemeket.

A hőmérő bekapcsolása és mérés

Röviden húzza meg a fogantyú elülső részén lévő kioldó gombot. Az eszköz 2 hangjelzés kíséretében bekapcsol. A pontosabb fókuszálás érdekében nyomja meg a lézermutató gombot (bal oldali szürke gomb) aktiválásához. A kijelzőn megjelenik a ikon. Húzza meg a hőmérő kioldógombját, tartsa behúzva legalább 1 másodpercig, és fókuszálja a lézersugarat a mérni kívánt tárgy felületére, ideális esetben 90°-os szögben. A kijelzőn megjelenik a mért hőmérséklet. Ha folyamatosan szeretne mérni, a kioldógombot továbbra is tartsa behúzva, és fókuszálja a lézert egy másik tárgyra. Megjegyzés: A mért hőmérséklet a mérési terület átlagos hőmérséklete. A pontos eredmény érdekében a mért tárgynak nagyobbnak kell lennie a mért területnél. Amikor hideg környezetből meleg környezetbe lép, ne kezdje azonnal használni a hőmérőt. A lecsapódott víz tönkreteheti az eszközt. Hasonlóan a lencse bepárásodása mérési hibákat eredményezhet. A használat előtt várja meg, amíg az eszköz alkalmazkodik a környezeti hőmérséklethez.

D/S (távolság és mérési terület aránya)

12:1 Ez a paraméter határozza meg a hőmérő által mért terület méretét. Az alapszabály, hogy minél közelebb van a mért tárgy, annál nagyobb a hőmérő pontossága. Ha a hőmérő a céltárgytól 12 cm-re van, 10 mm-es átmérőjű területről olvassa le a hőmérsékletet, ha 30 cm-re, akkor 38 mm-esről, ha 90 cm-re , akkor 75 mm-esről.

A kijelző világítása

Ha a mérés során aktiválni szeretné a kijelző világítását, nyomja meg a jobboldali szürke lámpa jelzésű gombot. A kijelző világítása 10 másodperc után automatikusan kialszik. Az ismételt aktiválásához nyomja meg ismét a gombot.

A hőmérséklet mértékegységének váltása °C/°F

A mérés közben nyomja meg a piros gombot a °C és a °F közötti váltáshoz. Magyarországon °C-ban mért érték hasonlítható össze a kívánt értékkel.

Hőmérséklet mérése emberi testen

Érintés nélküli testhőmérséklet mérést tesz lehetővé. A mérés - tekintetbe véve a maximális 1,5 °C mérési eltérést – tájékoztató jellegű, csak előzetes kontrollra szolgál. Célszerű a mérést korábban ruhával nem borított testfelületen, pl. homlok elvégezni, kb. 30 cm távolságból. Gyakorlati tapasztalat, hogy kb. 35,5 – 36 °C kijelzett értéknél van a láz 37 °C-os határa.

Minőségi megfelelőség

EN61326-1 Electrical equipment for measurement, control and laboratory use. EMC requirements. Part 1: General requirements (IEC 61326-1:2012)

EN60825-1 Safety of laser products. Part 1: Equipment classification and requirements (IEC 60825-1:2014)

Az eszköz nem rendelkezik OMH minősítéssel!