Elektromos ingerlők

Az elektroterápia az elektromos energia terápiás célú felhasználását jelenti. Frekvenciatartomány szerint osztályozzuk, így megkülönbözetünk kis-, közép-nagyfrekvenciás kezeléseket.
Az elektroterápiás kezelések fokozzák a keringést, csökkentik a fájdalmat, serkentik az sejtanyagcserét valamint jótékonyan hatnak az izomzatra. Elektroterápiás kezelések közül a gyógyászatban következőket használjuk: TENS kezelés, szelektív ingeráram,  iontophorézis, diadynamik, mikrohullám, interferencia, ultrahang.

T.E.N.S mozaikszó, az eljárás angol nevének "Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation" (bőrön keresztül alkalmazott elektromos ideg stimuláció) kezdőbetűiből. A TENS a fájdalomcsillapítás gyógyszer-mentes alternatívája, amelynek lényege a kétfázisú, kisfeszültségű, kis áramerősségű, változtatható frekvenciájú és hullámhosszúságú elektromos ideg stimuláció.

A TENS készülékkel végzett kezelés célja a fájdalomcsillapítás a bőrön keresztül az idegekhez továbbított, megfelelően beállított elektromos impulzusok segítségével. A fájdalomcsillapításhoz a TENS készülékből kivezető kábelek végén található elektródákat az adott terület szempontjából megfelelő pontokra kell helyezni. A modulált impulzusok az elektródákon keresztül továbbítódnak az adott idegekhez. Ezek a jelek blokkolják a fájdalom jelzéseit, így azok nem jutnak el az agyba.

Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft